Pisanje je eno izmed mojih izraznih sredstev. Pravzaprav je moje najmočnejše, vendar mi pisna komunikacija zadnje čase ni več tako blizu. Prevečkrat smo zaradi nje napačno razumljeni in napačno razumemo. Zakaj? Ker pri branju drugih vedno izhajamo iz svojega trenutnega notranjega stanja in iz svojih zavednih, predvsem pa iz nezavednih vzorcev. Res je, da za pisanjem stoji tudi močna energija. Res je tudi, da lahko s pisno komunikacijo povemo kdaj več, kot si z besedo sploh drznemo. Res je tudi to, da lahko napisano popravimo, če smo v tovrstni komunikaciji prenagljeni ali nerodni.

Z besedo pa je drugače. Z besedo se lahko sporoči mnogo več. Za besedo je prisotna drugačne energija. Izgovorjeno besedo se lahko tipa. Besedo se lahko vidi. Besedo se lahko dosti bolj čuti. Prenos sporočila je drugačen. Vibracija sporočanja je močnejša. Z besedo imamo močnejši vpliv na ljudi. Beseda povedala iz oči v oči pa je, vsaj zame, vrhunec uspešnega komuniciranja. Pri vsem tem pa je pomembno, da je ne samo slišana, ampak, da je res slišana. In kadar ni slišana, lahko utemeljimo, argumentiramo … takoj v trenutku in takoj v trenutku lahko razčistimo. Pristnejše čutimo, pristnejše vidimo … Bolj pristno opisujemo, bolje prikazujemo … in takrat govorimo s celim telesom …

Sama sem imela kar nekaj izzivov v tem času, ko so nam bili stiki omejeni. Sama sem bila napačno razumljena in tudi sama sem napak razumela določeno sporočilo. Takšnim stvarem pravim »izzivi«. Izzivi, ki me provocirajo, da razumem globlje in da rastem. Če sem se do danes skrivala za pisanjem, se zagotovo tako izrazito več ne bom. Verjamem, da se situacije v življenju dogajajo z razlogom in vedela sem, da bo izolacija kolektivno prinesla več sprememb pri ljudeh. Meni osebno je prinesla več sporočil. Med drugim tudi to, da se najlepši odnosi lahko zgradijo le s pristno besedo. Lahko se začne s pisno komunikacijo, ki je odličen začetek in kjer se lahko veliko stvari razčisti, na osebni ravni pa je beseda tista, ki okrepi odnos.

Beseda je tista, ki okrepi posel. Beseda je tista, ki združi ljudi …

Avtorica: Petrischa Robnik

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS