VIRUS IDEJ

Maja Čargo

Nova rutina

Ta zapis je nastal v obdobju karantene. Ta neljuba situacija je zadela prav vse in življenje se je ustavilo. Majhen in prostemu očesu neviden virus je obrnil svet na glavo. Sama na življenje gledam iz pozitivnega stališča, zato sem tudi ta čas karseda dobro izkoristila.

Približno en teden sem potrebovala, da sem se navadila na nekakšno novo rutino. Moram priznati, da sem jutra izkoristila za podaljšan počitek, saj jih ob normalni rutini nisem nikoli. Osredotočila sem se na pozitivne in kreativne stvari, za katere prej nisem imela časa. Prebirala sem razne knjige in revije. Zadala sem si tudi konkretne cilje in načrte za prihodnost. Mimogrede sem naredila še kakšno jezikovno vajo za utrjevanje angleščine, saj menim, da odlično krepijo spomin in ohranjajo mentalno kondicijo. Kot balerina sem tudi sedaj pazila na pravilno prehrano in vsakodnevno baletno vadbo, ki jo sestavljajo vaje ob drogu. Ker droga nimam doma, sem uporabila domišljijo in za oporo uporabila kar omaro. Potem so sledile vaje za stabilizacijo in moč, nazadnje sem se pa lotila še raztegovanja ob sproščujoči slovenski glasbi. Po napornem domačem baletnem treningu se vedno počutim odlično in pripravljena na nove izzive, ki mi jih bo prineslo življenje.

Pogrešam svoje bližnje prijateljice, s katerimi smo ustvarile že veliko lepih spominov. Pogrešam posedanje po priljubljenih lokalih v centru prestolnice. Pogrešam obiske učilnic. Pogrešam baletne odre. Pogrešam vsakdanje hitro življenje in utrip lepe Ljubljane.

A kljub vsem lepim stvarem, ki jih pogrešam, se šele sedaj zavedam, kako hvaležna sem lahko za tisto, kar imam.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS