MOJE MISLI … V TVOJE SRCE

MANJA TANCER in ANEJA ZALOŽNIK JAUŠNIK

Pesniška zbirka s čudovitimi slikami.

Dve ženski. Dve ustvarjalki. Dve različni generaciji. Dve različni poziciji. Dva različna pogleda – skozi besedo in skozi sliko. In ena knjiga, ki sije od energije povezovanja in izražanja umetniškega duha.

Knjiga, ki nas navdahne ob misli, kakšne stvaritve nas čakajo, ko začnemo sodelovati in se dopolnjevati. To sta dokazali Aneja in Manja, dijakinja in profesorica, ki se preko besede in slik dotikata naših src.

Zbirko pesmi in ilustracij so podprli: Občina Ruše, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše in Osnovna šola Janka Glazerja Ruše. Hvala! 

Še nekaj podatkov o knjigi Moje misli … v tvoje srce:

  • Število strani: 76
  • Prva izdaja: februar 2020
  • Format: 13 cm x 17 cm
  • Vezava: Trda vezava

“Ne vem, kam pelje ta pot, niti ne vem, kam me bo popeljalo življenje. Vem le to, da živimo tukaj in zdaj. Slikam in rišem, že odkar pomnim … in rekla bi, da to predstavlja velik del mene. Pred časom mi je razredničarka predstavila idejo, da bi skupaj ustvarili pesniško zbirko. Ideja me je seveda fascinirala in rekla sem si, zakaj pa ne! Z dopolnjevanjem misli in ilustracij različnih stilov, od risbe do slike, je nastal plod najine domišljije, prav ta, ki ga zdaj držite v rokah in prebirate. Z besedami in potezami, izlitimi na papir, upam, da se vas vsaj malo dotakneva. S to knjigo vstopam v svet nečesa zame novega, še neodkritega in z malo sreče si želim, da to ni zadnja knjiga, na kateri je na prvi platnici moje ime.” Aneja Založnik Jaušnik

“Misli na papirju ti božajo dušo, ko padaš po skalnatem pobočju, se izgubiš v temačnem gozdu, utopiš v oceanu čustev hrepenenja in strasti … Misli na papirju so svetla luč na koncu tunela, ko si rečeš: pa daj, vztrajaj. Ta luč je namenjena tebi, da se spremeniš, uvidiš, kaj delaš narobe, spregledaš, kdo si in kaj si želiš, in si rečeš: pojdi po začrtani poti in ljubi, samo ljubi življenje in občutke v njem … Ker vse to smo vsi mi, skupek teh čustev, doživetij, mi smo celostni in izpolnjeni le takrat, ko smo sposobni vse to doživeti, sebe sprejeti, čutiti in ljubiti hkrati.

Pesniška zbirka, ki je pred vami, je poklon in hvaležnost vsem mojim, ki jih globoko spoštujem, saj so me skozi leta iz kamenčka zbrusili v diamant, ki danes poskuša v vsakem posamezniku odkriti edinstvenost. Poskušajte si predstavljati življenje, kjer bi imel vsakdo med nami priložnost, da bi ga kdo vzpodbudil, da postane edinstvena osebnost. Dragi moji bralci … vzpodbujajte se, iščite edinstvenost v drugem in mu jo pomagajte razviti.” Manja Tancer

Redna cena: 14,70 €  AKCIJA: 11,00 €

Avtorici celoten zaslužek od prodaje knjige namenjata šoli za podporo dijakov v njihovih kreativnih idejah.

Naročilo knjige
MOJE MISLI V TVOJE SRCE - manja tancer in aneja zaloznik jausnik

Pokukajte v knjigo:

Naročilo knjige

Kdo sta Manja in Aneja?

Aneja Založnik Jaušnik – dijakinja Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše. Manja Tancer – profesorica na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše. Obe pa umetnici, ustvarjalki, ki preko besede in slike v ljudeh prebujata najgloblja čustva.

Dokazali sta, kaj čudovitega se lahko ustvari, ko sodelujemo, se podpiramo in skupaj ustvarjamo.

POVEDALI STE

Mnenja bralcev

Pot do ustvarjalnega prvenca ni lahka in enostavna. Najprej je treba prepoznati talente, in Aneja Založnik Jaušnik to zagotovo je, saj smo imeli priložnost občudovati njene stvaritve, že ko je bila učenka Osnovne šole Janka Glazerja iz Ruš. Kadar pa združita moči razredničarka in dijakinja, je to posebna zgodba. Zgodba, ki je ni mogoče spregledati. Zato smo z veseljem priskočili na pomoč in podprli izdajo te knjižne zbirke. Prepričan sem, da pesmi in ilustracije ne bodo nikogar pustile ravnodušnega. Čestitke obema avtoricama za odlično idejo. Prepričan sem, da bomo #SKUPAJ pomagali pri nastanku še kakšnega projekta.

Ladislav Pepelnik, prof., Ravnatelj Osnovne šole Janka Glazerja Ruše

Kako prav je, da si znamo prisluhniti in da smo dovolj pogumni, da naredimo korak v neznano. Kako prav je, da prepoznamo in spodbudimo nekoga, da razvije svoj dar in talent. Kako lepe stvari lahko nastanejo, ko skrenemo z ustaljene poti.

Na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše smo izjemno ponosni ob izdaji umetniškega dela dveh avtoric, naše dijakinje in njene razredničarke. Ob predvidenih nalogah v okviru učnega programa sta stopili iz okvirjev in ustvarjali. Besede, pesmi, slike in risbe so zbrane v pesniški zbirki. Eden od pomembnih ciljev naše šole je prepoznati nadarjenost posameznika in jo pomagati razvijati. Prav zato smo podprli izdajo knjige. Podpiramo njun trud, sodelovanje in pogum. Nastala pesniška zbirka je njuna in tudi od tistih, ki se jih bo dotaknila ob prebiranju.

Dragi avtorici – iskreno čestitamo.

Samo Robič , Ravnatelj Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše

Ko spoznamo dejstvo, da nismo mi tisti, ki gremo skozi življenje, temveč je življenje tisto, ki gre skozi nas, takrat spremenimo svoj pogled na svet. Takrat postanemo bolj čuječi in ljubeči, saj se začnemo zavedati svoje majhnosti, a obenem tako velike pomembnosti in odgovornosti v življenju, ki ga živimo.

Vse je že v nas, a vendar nas morajo velikokrat težki dogodki, situacije in neprijetne stvari, in pa seveda ljudje, ki jih tako ali drugače srečamo ali pa morda izgubimo, na to zopet spomniti. Vendar se to ne zgodi zato, ker nas življenje ne bi imelo rado ali pa ker bi nas želelo kaznovati ter nas kakorkoli drugače prizadeti, temveč da bi nam pomagalo se mu še bolj odpreti, mu zaupati in ga še bolj ljubiti.

Zato bi bilo popolnoma nesmiselno, da bi skušali življenju (ali pa razmerjem, dogodkom in stvarem) ubežati ali pa se od njih odmakniti. In prav tako bi bilo popolnoma nesmiselno, da bi skušali življenje izboljšati – z namenom, da bi to izboljšanje vodilo k več sreče.

Vsak naslednji trenutek, ki namreč pride, ne more biti boljši. In pravzaprav ne more biti niti slabši, čeprav je lahko seveda bolj ali manj udoben.  Vsak naslednji trenutek je namreč lahko samo bolj zavesten. To pa je tudi edini »recept« za srečo, če življenju v ZAVEDANJU sploh lahko tako rečemo.

Življenje nas ne osrečuje – za to smo v prvi meri odgovorni sami. In vsak nov dan, ko se prebudimo, se za to lahko odločimo. Manja in Aneja sta se odločili … Predlagam vam, da se za življenje odločite tudi vi.

Urban Urbanc

Umetnost je kot mozaik, ki se prepleta od barv, k besedi, poeziji, pesmi, plesu, sliki. Lepota umetnosti je neizmerna in neminljiva, ki jo ustvarjajo nadarjeni posamezniki. Nadarjenosti se ni mogoče naučiti ali priučiti, slednja ti je položena v zibelko. Nadarjenosti ti nihče ne more vzeti, ti pa jo lahko pomaga izraziti. Pomembno je, da jo zaznamo, negujemo in vzpodbujamo. Kot starš, vzgojitelj, učitelj, bližnji ali bolj oddaljeni podporni steber, si moramo prizadevati zaznavati nadarjenost naših otrok in učencev ter jim omogočiti negovanje izkazanih talentov ter vzpodbujati k izražanju slednjih. Vajina nadarjenosti in vzpodbujanje k izražanju slednje, vama je pripomogla ustvariti to neminljivo umetnost v verzih, risbi in sliki. Ta mozaik umetnosti sta združili ravno ve Manja in Aneja. Vajin talent bo božal naše oči, naš sluh, naše srce in dušo. Vajino povezovanje in združevanje umetnosti sega še dlje, saj povezuje tudi dve generaciji. Počaščena sem, da smo lahko prispevali k izdaji te pesniške zbirke obogatene z ilustracijami.

Vse Dobro vama želim na vajini življenjski in umetniški poti.

Urška Repolusk, Županja Občine Ruše

Iz prve predstavitve knjige MOJE MISLI … V TVOJE SRCE