VIRUS IDEJ

Kristina Gorenšek

Moj dnevnik: petek, 24. april 2020

Odprem oči. Zbudim se v prelep nov sončen dan. Leno se pretegnem in vstanem. Med vrati že zagledam mojega psa Asa, ki se prav tako prebudi in me ves srečen pozdravi. Odidem v kuhinjo, kjer si pripravim zajtrk – tudi danes si spečem jajca na oko. Skuham si še kavo, ki prijetno zadiši in me premami. Grem na balkon. Tam v miru in tišini spijem kavo, slišim le petje ptic, ki veselo prepevajo.

Po zajtrku odidem na sprehod s psom. Ker je lovske pasme, je zelo živahen, poln zagona in vesel vsakršnega raziskovanja, zato se z njim najraje odpravim v bližnji gozd. Tam lahko brezskrbno teče in porabi svoj višek energije. Sama se v gozdu ustavim, zadiham in občudujem prekrasno naravo, ki me obdaja. Za trenutek zaprem oči in uživam v vonju gozda. Objamem najbližje drevo in se povežem z zemeljsko energijo. Vse okoli nas že cveti in zeleni. Zdi se mi, da je letos narava še bolj oživela kot leta poprej.

Ko se z Asom vrneva domov, je že čas za kosilo. Skupaj z mami pripraviva špagete z bolonjsko omako. Po kosilu se potopim v zgodbo o Malem princu in razmišljam o tem, koliko bistvenih stvari v življenju je očem nevidnih in jih ljudje velikokrat ne opazijo, saj se usmerijo na materialnost in vrednote, ki sploh niso pomembne. V zadnjih dveh mesecih, ko se nam je življenje popolnoma postavilo na glavo, v ospredje spet prihajajo prave vrednote – ni več pomembno, kaj vse imaš in koliko veljaš, pomembno je le še zdravje, ljubezen, hvaležnost in skrb za psihično ter duhovno rast. Na svet je treba gledati z radostjo in upanjem v očeh, tako je življenje namreč mnogo lažje.

Ena izmed pozitivnih stvari v tem času je zame nedvomno ogromna izbira brezplačnih webinarjev, ki mi pridno zapolnjujejo proste urice. Tudi danes se že veselim enega izmed webinarjev, na katerega sem se prijavila. Popoldne se s prijatelji ujamem še na Skype-u, s čimer se ohranja naša povezanost – čeprav smo trenutno fizično oddaljeni, smo vedno povezani v srcu.

Po webinarju in večerji zvečer dobim še risalni navdih, zato se usedem za pisalno mizo in se lotim risanja. Pred spanjem objamem mami in Asa, jima zaželim lahko noč in grem v svojo sobo. Po meditaciji zaprem oči in zaspim, hvaležna za vse lepe stvari, ki mi jih je prinesel današnji dan.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS