VIRUS IDEJ

Mateja Kilar

Leto 2020 – leto priložnosti

Danes mineva že krepko čez mesec dni, odkar smo v karanteni. Sem si kdaj predstavljala, da bo prišlo do česa podobnega? Nisem. Pogrešam kaj ali koga? Seveda, tako kot marsikdo. Sem v tem času karkoli pridobila in se naučila česa novega? Definitivno in ni mi žal dni, ki jih preživljam doma. Zakaj? Ker sem se odločila, da bom to obdobje maksimalno izkoristila zase; da si bom vzela čas za razmislek, kaj se mi v življenju zdi pomembno, v čem resnično uživam, v kateri smeri želim napredovati in pridobivati znanja.

To, kar nam je dano, je lepa priložnost, da si vzamemo nekaj časa zase in za stvari, za katere nam ga je vedno primanjkovalo. Vzemimo si čas za branje knjig, za izobraževanje. Knjige so čudovite, saj nas popeljejo v svet, kjer pozabimo na vse okoli sebe. Vas zanima, kako v sebi prepoznate pravega knjižnega molja? Tako, da ne želite odložiti knjige, ker se bojite, da se bo kaj zgodilo brez vas :). Se tudi vi najdete v tem? Sama sem mnenja, da je stanovanje brez knjig hkrati stanovanje brez duše. Veliko ljudi uživa v drugih dejavnostih, ki ga ponesejo v druge svetove – meditacija, risanje, pisanje, ustvarjanje; najdimo v sebi tisto nekaj, kar nam pogreje srce in nam prižge iskrice v očeh. Maj je pred vrati in narava je čudovita – toplo je, ptički žvrgolijo, vse je začelo cveteti, zvečer se sliši petje čričkov v travi. Vsak dan pojdimo na sprehod, saj nam bo telo hvaležno. Usedimo se na teraso, na balkon, spijmo svojo najljubšo kavo ali čaj in preprosto uživajmo v trenutku, ki nam je dan. Še nedolgo nazaj smo si želeli, da bi imeli več časa za stvari, ki nas veselijo, za svoje hobije, zato zdaj izkoristimo, kar nam je dano.

S tem, ko si vzamemo čas zase, za gibanje v naravi in pripravo zdravih obrokov, naredimo tudi ogromno za svoj imunski sistem in zdravje, kar je v tem času izrednega pomena. Sama sem po poklicu diplomirana dietetičarka in sem se odločila prosti čas izkoristiti za dodatna znanja in izobraževanja s področja prehrane. Zelo rada tudi kuham in pečem, z mami pa v tem času preizkušava nove recepte in ideje. Svoje znanje in ideje sem se odločila deliti na svetovnem spletu (tako me lahko najdete na Instagram profilu mateja_dietitian), v načrtu pa imam tudi vzpostavitev svoje spletne strani. Ker je na spletu veliko informacij s področja prehrane in marsikdo ne ve, katere informacije so prave in komu zaupati, sem mnenja, da so kakršne koli relevantne informacije več kot dobrodošle.

Izkoristimo čas karantene tudi za dodatna izobraževanja. Na spletu najdemo ogromno brezplačnih vsebin, webinarjev, javljanj v živo, e-knjig in informacij z različnih področij. Verjamem, da vsak lahko najde nekaj zase.

Naj leto 2020 ne zaznamuje Covid-19, ampak odločitev, da bomo zrasli kot osebe in našli tisto nekaj, kar nam ogreje srce in polepša vsak dan posebej. Ne pozabimo, da v življenju ni nič samoumevno, niti današnji niti jutrišnji dan. Izkoristimo vsakega posebej in ne pozabimo na nasmešek, saj bomo mogoče ravno s tem nekomu polepšali dan.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS