VIRUS IDEJ

Sandra Milinkovič

Kako na krizo pogledati z druge perspektive (ali kriza, ki ni kriza)

Prišla je dolgo pričakovana sprememba. Svet se je ustavil in mi z njim.

Po dolgem obdobju brezposelnosti, ki me je finančno zelo izčrpala, sem se ravno zaposlila. Spominjam se, kako sem si v mislih oddahnila, ker imam službo v teh tako nepredvidljivih časih.

Verjamete, da ima Vesolje svoje unikatne plane z nami? Jaz verjamem – ko namreč gledam svoje življenje za nazaj, vidim, kako se sestavlja mozaik.

No, že naslednji dan sem dobila obvestilo iz službe, da mi zaradi situacije ne morejo podaljšati pogodbe. Novico sem sprejela presenetljivo mirno.

V prvih dveh tednih sem počivala in se veliko gibala na svežem zraku. Izolirala sem se od vseh virov novic, saj sem ugotovila, da sem zaradi njih nemirna. Razmišlajala sem o sebi in svojem življenju. Poglabljala sem se vase in odkrivala, na katerih področjih je moje srce resnično srečno.

Lansko poletje sem imela čudovito izkušnjo, ko sem kot predstavnica na destinaciji celo poletje preživela v tujini. Odkrila sem novo sebe – tako srečna nisem bila že dolgo. Tam sem spoznala, da potovanja enostavno morajo biti del mojega življenja, saj sem se v prvi vrsti ravno zaradi tega odločila za študij turizma. Svoboda, raziskovanje (učenje) in ljubezen do življenja – to sem jaz.

Razmišljala sem, kako si ustvariti življenjski slog, ki mi bo omogočal vsako poletje preživeti na drugi destinaciji. Ker sem certificirana učiteljica joge, me je zanimalo, kaj se dogaja tudi na tem področju. S kepo v želodcu sem spoznala, da je čas, da premagam svoj odpor do javnega izpostavljanja in snemanja svojih vsebin. Obenem sem spoznala, da je to trenutno edini način, ki mi omogoča potepanja po svetu. In ta motiv je bil dovolj močen, da sem zanemarila vse izgovore, ki mi jih je serviral ego, in se lotila dela.

Čisto na novo sem se morala naučiti uporabljati program za montažo filmov, začela sem se učiti o spletnem marketingu in se dnevno prepričevala, da je zdaj pravi čas za ta podvig. Kljub strahu sem se premikala v smeri objave svojega prvega videa. Premikala sem lastne meje cone udobja in to običajno ni prijetno.

Prišel je dan, ko sem na svoji Facebook strani »Akademija Nova Era« pritisnila na gumb »objavi«. Prevevali so me mešani občutki – na eni strani občutki ponosa, ker sem se v tako kratkem času naučila delati s programom za montažo, na drugi pa občutki strahu pred tem, kaj bodo rekli drugi in kakšen bo odziv.

Ne vem, kaj bo jutri. Trenutno mi nič od tega, kar počnem, ne nosi hrane na mizo, a vem, da sem tokrat odločena slediti svojemu srcu, kajti samo jaz sem odgovorna za svojo srečo. Če ne bi poskusila, bi me večno preganjala misel »Kako bi bilo, če bi bilo …«

Ne obstajajo prave ali napačne poti; vsaka smer nam prinese svoje izkušnje, ampak v osnovi vedno sami sestavljamo svoj mozaik življenja. Včasih z »napačno« izbiro poti naredimo le obvoz do tiste, ki nam je bila namenjena že na samem začetku.

V krizi imamo vedno izbiro – ali se predamo svojemu obupu ali pa se zagledamo vase in jo izkoristimo v svoj prid. Jaz sem s krizo zrasla in vesela sem, da mi je Vesolje naredilo prostor za ustvarjanje.

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS