VIRUS IDEJ

Nina Hajšek

Jing jang

Koronavirus, COVID-19, karantena, omejitve … Še kaj? Verjetno še ogromno takšnih zastrašujočih besed. Pa vendar, je res vse to tako slabo? Ne, zagotovo ne. Če smo le dovzetni za majhne reči. Ali pa bolje rečeno, VELIKE REČI? Le kaj mislijo vsi s tem, saj se moramo vendar distancirati na vseh možnih položajih, v vseh mogočih situacijah? Saj to je vendar dobro.

Vse naše misli so bile osredotočene na eno samo zadevo – na distanciranje. Vsi naši gibi, vse naše misli so imele nekakšen nenavaden, silovit ritem, kot tek čez drn in srn: karantena, omejitev, svoboda, karantena, omejitev, svoboda. Vendar so nas okoliščine in samo telo prisilili, da se ustavimo po tem dirkanju, se naslonimo z dlanmi na stegna in globoko zajamemo zrak ter se trudimo razbremeniti neznosni pritisk v glavi in pljučih, samo zato, da pretrgamo grozno, grozovito, pekočo bolečino, ki nam daje občutek, da se bomo razleteli na milijon koščkov.

Ugotovimo, da smo prišli do razpotja. Kam zdaj? V enak galop, za katerega vemo, da nas ugonablja, ali v prijeten jogging, ob katerem samo rastemo in rastemo? Jaz sem izbrala jogging. Zakaj? Človek božji, ustavi se, zazri se vase in naj se s prijetnim, počasnim joggingom začne tvoja nadnaravna, super moč! Naj se začne tvoja notranja rast! Zakaj? Velikokrat vidimo, kako se ljudem v življenju dogajajo čudeži, povezani s čimerkoli. Vendar se ne zavedamo, da vsak od nas deluje z neizmerno silo, vsak od nas vodi samega sebe po določenih vesoljnih zakonitostih. Vendar vse to poznajo samo modreci. Zakaj ne bi mogli biti to tudi mi? Zazrimo se vase in na koncu jogginga imejmo en sam cilj – če nekaj vidimo v mislih, imamo lahko to tudi v svojih rokah oziroma v sebi!

Torej: »Let’s do this!« Začnimo rasti odznotraj navzven in ne samo z materialnimi dobrinami. Koronavirus nam daje novo priložnost za novo rojstvo samega sebe in nov začetek svojega nenormalno božanskega in edinstvenega življenja, ki je samo eno. Zaužijmo ga s pravo žlico in ne z zvito ali preluknjano –  naj naše cvetje končno zacveti v vsem svojem sijaju!

Knjiga VIRUS IDEJ je inspiracija vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja.

Naročilo knjige >>

MALA KNJIGICA SMEHA IN NAVDIHA

<p style=”text-align: center;”>Brezplačna knjigica, ki vas bo nasmejala in navdihnila. V njej boste našli nekaj za srce, nekaj za razmislek, nekaj za um, nekaj za dušo …</p>

KLIKNITE ZA PRENOS